Gå direkt till innehållet

Det snackas om…

Publicerat: Skribent: Red. Pedagog Malmö
News står på vita tärningar.

Veckan börjar gå mot sitt slut och det är dags att ta en titt på några av de skolnyheter som har publicerats under veckan.

Att ha idrott på schemat varje dag kan förvandla en genomsnittlig skola till en högpresterande. Det menar Jesper Fritz som är läkare och forskare vid Lunds Universitet. Läs mer om hans undersökning här.

En skola i Malmö har fått ett ovälkommet besökt. Flera gärningsmän har slagit till och stulit över hundra nylevererade datorer värda ungefär 250 000 kronor. Tjuvarna var tydligen också kaffesugna eftersom en hel platta kaffe även har försvunit. Läs mer om kuppen här.

Det är inte bara terminsstart för eleverna, även Skolverkets nye generaldirektör har tillträtt. Hör honom i denna intervju där han bland annat resonerar kring skolans utmaningar, elevers resultat och om lärarbristen.

Foto: Colourbox

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!