Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Drömmarnas Hus – utomhuspedagogik som väcker tankar och kreativitet

Väggmålning med gröna kullar och bäck.

Med tre av FN:s globala mål i fokus startade klass 6A från Sofielundsskolan i Malmö sin innovationsresa på tågperrongen i Örtofta. Eleverna fångades in i fiktionsspelet direkt efter att vi hoppat av tåget, och fick besöka ett fiktivt samhälle år 2030. Under dagen utmanades eleverna och sattes på prov på olika sätt. Något de klarade mycket bra. De tre aktuella målen under dagen var att väcka tankar och funderingar kring hållbara städer och samhällen, jämställdhet samt hållbar konsumtion och produktion. Dagen avslutades med en fördjupande workshop med övningar i kreativitet, samarbete och innovationsprocessens olika delar.

Elever ute i skogen.

Nu ska klassen tillsammans med sina lärare, Tatyana Khegay och Zeinab Dashtbozorg, jobba vidare med ett av de globala målen och i februari träffar Drömmarnas Hus återigen lärarna och elevrepresentanter för utveckling och finslipning av idén som sedan ska tävla mot andra klassers innovationer i InnoCarnival Skåne 2018 final 5 – 6 april på Malmö Live.

Text och bild: Sandra Straumits

kommentarer

  1. Det var verkligen kul och lärorikt för våra elever att vara med! Tack, Sandra, för ditt sällskap och så fin artikel!

  2. Härligt arbete!! Låter väldigt intressant och jag är väldigt stolt över 6a och mina kära kollegor samt ser framemot deras fortsatt arbete med projektet.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Slumpa en artikel