Gå direkt till innehållet

Det snackas om…

Publicerat: Skribent: Red. Pedagog Malmö
Ordet news bildas av färgglada pusselbitar.

Fredagen är kommen och med det är det dags att sammanfatta några av veckans skolnyheter.

För en tid sedan uppmärksammades Malmö stads förslag om att tillsvidareanställa så kallade grundskolepedagoger (obehöriga lärare) som ett sätt att knyta till sig personer som på det sättet kunde sätta stopp för den stora ruljangsen av olika vikarier. Förslaget har nu stoppats. Läs varför här.

Trots att det har gått två år sedan det blev obligatoriskt att undervisa i hållbar utveckling finns det inget samlat grepp om hur den undervisningen ser ut. Nu vill Lärarförbundet och Skolverket att en kartläggning ska ske. Läs mer här.

Om ensamkommande elever sköter sina studier kan de få förlängt uppehållstillstånd i Sverige. Nu växer kritiken bland lärarna som menar att de blir en del i asylprocessen och tvingas fatta livsavgörande beslut. Läs mer här.

Illustration: Colourbox

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!