Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Det snackas om…

Ordet news bildas av tärningar

Julen lackar och helgen närmar sig. Men innan julstöket tar över är det dags att sammanfatta några av de skolnyheter som har publicerats under veckan.

Resultatet av PIRLS (Progress in International Reading Literacy Study) publicerades och visade glädjande resultat. Efter flera PIRLS-undersökningar med fallande resultat har nu svenska fjärdeklassares läsförmåga förbättrats. ”Dags att ta bort krisstämpeln” säger Skolverkets generaldirektör. Här kan du läsa en sammanfattning av rapporten och här hittar du själva rapporten.

 

 

 

 

Fyra av tio rektorer har blivit hotade eller fysiskt angripna. Det visar en undersökning som Lärarnas tidning har gjort. Läs mer om undersökningen här. Läs också om rektorn som har bestämt att alla arga mejl, telefonsamtal och andra typer av kontakter ska gå genom honom.

 

 

 

Statskontoret har gjort en rapport om lärarlönelyftet som bland annat visar att pengarna inte har använts till att minska löneskillnader mellan skolor. Och att hälften av de som har fått ett lönelyft har inte fått det permanent. Här kan du läsa en sammanfattning av rapporten och här hittar du själva rapporten.

Illustration: Colourbox

 

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.