Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Adventskalender 2017 lucka 4

Lila julkulor i snö.

På Örtagårdsskolan finns det två förberedelseklasser på mellanstadiet. I klasserna går det elever från många olika länder, det pratas flera språk och olika kulturer möts. Gemensamt för alla eleverna är att de är nya i Sverige och arbetar energiskt för att lära sig det svenska språket.

Förberedelseklasserna har under höstterminen arbetat med att uttrycka hur de ser på den svenska skolan. Eleverna har fått olika frågeställningar att diskutera kring och sedan i par presentera vad de kommit fram till. Resultatet av detta blev små rollspel som filmades. Detta arbete har varit språkutvecklande för eleverna, som också har fått bidra med sina erfarenheter i diskussionerna. Arbetet har varit lustfyllt och lärorikt.

Genom lärarna Sofia Svensson och Ingrid Nilsson

Bild: Colourbox

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.