Gå direkt till innehållet

Det snackas om…

Publicerat: Skribent: Red. Pedagog Malmö
News står på tangtbord.

När helgen närmar sig är det dags för Pedagog Malmös nyhetsbrev – en sammanfattning av några av de skolnyheter som har publicerats i veckan.

Hur mycket lärare och rektorer tjänar är ständigt en het potatis. I veckan presenterades ny lönestatistik från Sveriges skolledarförbund som visar att det har skett ökning av skolledares löner med 5,4 procent i genomsnitt. Samtidigt kom nyheten att det blir allt svårare att rekrytera rektorer och biträdande rektorer. En anledning uppges vara just lönen och att löneutvecklingen för lärare har varit så bra att färre lärare vill ta steget till att bli chef.

En kvalitetsrapport från Skolinspektionen visar att två av tre förskolor har brister i arbetet med särskilt stöd. Det visar en granskning av 35 förskolor. Här kan du läsa en sammanfattning och här hittar du hela rapporten.

Frågan om ämnesbetyg på gymnasieskolan har varit på tapeten tidigare. Nu är den aktuell igen efter att regeringen har tillsatt en utredning kring frågan. Läs mer i denna artikel.

Illustration: Colourbox

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!