Gå direkt till innehållet

Publicerat:

17 skäl i ny form

Tecknad flicka framför mur och blommor.

17 skäl för barnboken är argument för barnlitteratur som Svenska Barnboksakademin framställt.

Den är ursprungligen en liten skrift som kontinuerligt har spridits via bibliotek i hela landet. Men eftersom den också har varit tillgänglig för utskrift har den fått stor spridning på förskolorna i Malmö. Dessutom finns de 17 skälen översatta till 20 språk, och på de flesta av språken finns det även illustrationer av Sven Nordqvist som förstärker innehållet ytterligare.

I dagarna presenterar Svenska Barnboksakademin en ny upplaga av de 17 skälen. Argumenten kvarstår oförändrade men Sven Nordqvist vinjettartade illustrationer har nu ersatts av fullödiga färgillustartioner av ett flertal av våra mest kända barnboksillustratörer, till exempel Stina Wirsén, Per Gustavsson, Gunilla Bergström och Ann Forslind. Det bästa av allt är att bilderna fritt får skrivas ut från webbplatsen Svenska Barnboksakademin

Tyvärr finns den nya upplagan av 17 skäl endast på svenska, men förhoppningsvis är det bara en tidsfråga innan den finns på (minst) 20 språk.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.