Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Källkritiskt förhållningssätt – alla dagar

Hur utvecklar vi ett kritiskt förhållningssätt i skolan? Viralgranskaren, Metros stora satsning på att granska såväl text- bild som filmkällor har sedan några år firat Källkritikens dag den 13 mars. Kanske är det ett sätt att peppra oss inför 1 april som faktiskt är den enda dagen vi tillåts bli lurade av till och med medier som i vanliga fall har hög trovärdighet.

För att lyfta det källkritiska perspektivet under hela mars månad kommer jag att blogga ett inlägg varje skoldag på Oxievångsskolans mediateks blogg. Det kan vara tips på filmer, tester och frågeställningar som lärare kan lyfta med elever i klassrummet. Du hittar alla inlägg samlade här.

Lagom till Källkritikens dag släpps dessutom Viralgranskarens handbok – källkritik och självförsvar på nätet. Ett självklart inköp till alla skolor i Malmö.

 

 

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kategorier

Temablogg

Slumpa en artikel