Gå direkt till innehållet

Malmö delar – till slut!

Publicerat: Skribent: Red. Pedagog Malmö
Illustration med astronaut och en penna med mantel.

För drygt tio år sedan föreläste jag på Malmö pedagogdagar om vikten av att skapa en centralt kurerad delarplattform för lärare så att alla elever, oavsett stadsdel eller val av skola, skulle kunna ta del av alla lärares klokskap.

Igår lanserades Malmö delar -en didaktisk resurs, som har exakt detta syfte.  Om om varje lärare i Malmö bara skulle bidra med en enda liten sak till denna plattform – en övning, ett arbetsmaterial, en pedagogisk planering eller ett arbetsområde – skulle vi innan veckan slut ha 3000 resurser tillgängliga för att underlätta vardagen för var och en av oss. Vilken tidsbesparing! Vilken inspiration! Vilken fortbildning!

Det går verkligen inte att slå kraften i det gemensamma lärandet.

Malmö delar hittar du på malmodelar.malmo.se

 

Text: Christoffer Krämer

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!