Gå direkt till innehållet

Det snackas om…

Publicerat: Skribent: Red. Pedagog Malmö
Hand skriver news med röd penna.

Helgen närmar sig och det innebär att Pedagog Malmö sammanfattar några av de skolnyheter som har publicerats i veckan som har gått.

Skolverket har presenterat statistik som visar att trenden med mindre barngrupper i förskolan fortsätter och likaså personaltätheten. 2017 bestod den genomsnittliga barngruppen av 15,3 barn jämfört med 15,9 året innan. Under samma år det i genomsnitt 5,1 barn per årsarbetare jämfört med 5,2 barn året innan. Läs mer här och se hur läget är i din kommun.

Frågan om lärarlöner är ständigt aktuell. Tidningen Skolvärlden har granskat drygt 600 lärares löner. Resultatet visar att äldre lärare som säger upp sig ersätts av yngre, som trots betydligt mindre erfarenhet, får mer i lön än den erfarne läraren som säger upp sig. Läs granskningen här. 

Pedagogiska robotar i skolan börjar bli vanligare och vanligare i skolan. Nu presenteras forskning som visar att robotarna behöver bli bättre för att det ska kunna fungera helt ut som en resurs i skolan. Framför allt behöver de bli mer socialt kompetenta. Men med det kommer också faror, menar forskarna, till exempel kring lagring av information och hur man säkrar barns integritet. Läs mer om forskarnas resultat här. 

Illustration: Colourbox

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!