Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Det snackas om…

Ordet news står på färgglada block. News

Fredagen är här och helgen närmar sig. Det innebär att det är dags för Pedagog Malmö att sammanfatta några av de skolnyheter som har publicerats under veckan.

Ännu ett nationellt prov har läckt ut på sociala medier. Denna gången har Skolverket fått rapporter från Malmö och Lund att nationella provet i matematik 1 på gymnasienivå som har spridits bland elever på nätet. Läs mer om det och om hur Skolverket jobbar för att det inte ska hända igen. Klicka här.

Siffror visar att mellan en till två procent av förskolebarnen har en grav språkstörning och ytterligare fem till sju procent har en lätt till måttlig. Här kan du läsa hela artikeln och om du klickar här hittar du ett inlägg kring vad skolan kan göra när en elev med språkstörning börjar.

Under fyra månader har lärarfacken förhandlat med Sveriges kommuner och landsting för att få till ett nytt avtal för 200 000 kommunalt anställda lärare och skolledare. Nu har förhandlingarna kommit till vägs ände och medlare kallas in. Läs mer om förhandlingarna här.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.