Gå direkt till innehållet

Det snackas om…

Publicerat: Skribent: Red. Pedagog Malmö
Ordet news står på svart bakgrund Word ’News’ of the yellow square pixels on a black matrix background

En helg med värme och sol ligger framför oss. Men innan det är dags att dra på sig badkläderna så ska Pedagog Malmö hjälpa till och sammanfatta några av de skolnyheter som har publicerats i veckan.

Skolgårdarna blir allt mindre. Enligt rekommendationer ska varje elev ha 30 kvadratmeter att röra sig på. Men siffror från Boverket visar att så många som 480 000 elever har mindre än rekommendationen. Läs mer i denna artikel eller se hela undersökningen hos Boverket.

Regeringen har presenterat flera förslag kring särskolans utveckling. Bland annat vill de öronmärka pengar för att kunna garantera tidiga stödinsatser och få till en ökad likvärdighet och kunskapsutveckling. Det föreslås också att särskolan i fortsättningen ska kallas för utvecklingsskola. Läs mer genom att klicka här.

Lärarlönelyftet är en het potatis och åsikterna skiljer sig åt från kommun till kommun. I denna artikel kan du se hur kommunerna resonerar och även höra hör Malmös politiker ställer sig till frågan.

Illustration: Colourbox

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!