Gå direkt till innehållet

Regionkonferens för Lärvuxpedagoger

Publicerat: Skribent: Susan Englund
Kvinna föreläser framför projicerad presentation. Rektor Maria Sjögren Öhrn introducerade föreläsaren Maria Nilsson Nordfors.

Den 14-15 maj hölls regionkonferens för lärvuxpedagoger på Lärvux Heleneholmskolan i Malmö, där rektor Maria Sjögren Öhrn hälsade deltagarna välkomna. På programmet stod bland annat en föreläsning av Maria Nilsson Nordfors: ”Om hur vi kan konkretisera förmågorna för eleverna, genom ett medvetet förhållningssätt göra eleverna delaktiga och medvetna om vad som ska läras in och hur de kan visa upp sin kunskap”.

Maria Nilsson Nordfors står beredd att börja föreläsa.
Maria Nilsson Nordfors, förstelärare och
specialpedagog i Sollentuna.

 

Maria Nilsson Nordfors, förstelärare och specialpedagog sedan 2000, arbetar på en gymnasiesärskola i Sollentuna, Häggviks Gymnasium.

– Vi som jobbar med elever med speciella behov är ofta bra lärare, och vi är viktiga personer för dessa elever. Lärarkvaliteten är den viktigaste faktorn i utbildningssystemet, säger Maria Nilsson Nordfors.

Hon menar att tre komponenter är av stor vikt i arbetet med elever med speciella behov: Hur rustar vi eleverna för livet? Multimodal kommunikation. Att göra det abstrakta konkret.

– Verkligheten är den stora utmaningen. Alla kan inte klara allting. Vi får lägga krutet på att utveckla den adaptiva förmågan och få eleverna att utnyttja sin kompetens.

Kvinna föreläser framför projicerad presentation.
Maria Nilsson Nordfors uppmanade pedagogerna att diskutera sinsemellan, bland annat frågan: ”Vill du ha dig själv som lärare?”

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!