Gå direkt till innehållet

Det snackas om…

Publicerat: Skribent: Red. Pedagog Malmö
Ordet news bildas av tärningar

Varje fredag sammanfattar Pedagog Malmö några av de skolnyheter som publicerats under veckan som har gått.

En fråga som följs med stort intresse från lärarkåren är hur det går i den kommunala läraravtalsrörelsen. Förhandlingarna om ett nytt avtal för 200 000 lärare i Sverige strandade i maj och medlare kallades in. De har nu träffats för första gången – men än är inget avtal på plats. Läs mer om vilka personer det är som medlar och vilka stridsfrågorna är genom att klicka här.

En förskola i stadsdelen Holma brann ner under natten till söndag. Förvaltningen löste situationen snabbt – men även om det praktiska snabbt löste sig så handlade arbetet om något mer. ” Det är liksom inte bara en byggnad som brinner ner. Det är så mycket mer. Det är en plats, barnens plats och arena. En av de få platserna som barnen äger makten över” skriver förste förskollärare Sofie Brandt. Läs hennes inlägg om branden och arbetet som följde här.

En ny rapport från Skolverket visar att endast fyra av tio av personalen i fritidshem har pedagogisk högskoleexamen. Statistiken som finns på läns- och kommunnivå visar att skillnaderna mellan kommunerna är stora. Läs mer om rapporten här och här hittar du kommunjämförelsen.

Illustration: Colourbox

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!