Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Kreativt när skapande skola bidrar till skolutveckling

Vy över Lorensborg.

Under läsåret 17/18 har Lorensborgsskolan jobbat med ett stort värdegrundsarbete. Allt började med att psykologteamet i Innerstaden tillsammans med elever undersökte vänliga handlingar i vardagen, som till exempel att öppna dörren för varandra. Lorensborgsskolan valde sedan att jobba vidare med detta på lokal nivå och en del av detta stora värdegrundsarbete kunde genomföras tack vare Skapande skola-medel. Temat blev Hjältar på Lorensborg och hjältetemat fanns med i skolans åtagandeplan för våren 2018. I temaarbetet har eleverna skapat superhjältemasker, designat egna miljöhjälte-kassar, varit läshjältar för yngre skolkamrater samt skapat filmer och sånger på hjältetema. Skolan har bland annat samarbetat med filmare från Simply visual och eleverna fick spela in sin hjältesång i en musikstudio med riktiga proffs bakom rattarna.

Resultatet blev en fantastiskt fin låt som du kan lyssna på här. Så häll upp en kopp kaffe, luta dig tillbaka och njut av elevernas (och lärarnas) fina arbete på Lorensborg. (text och länk ändrad 2021-03-16)

kommentarer

  1. […] Daniel på fritids jobbat med Simply Visual och gjort en film som ligger uppe på Pedagog Malmö. Klicka här för att komma till […]

    1. man kan inte se den nu varför?

  2. Hej Leo, jag vet inte varför man inte längre kan se filmen. Det verkar som den inte längre ligger kvar på den sida jag hade fått länk till. Jag har lagt en länk till deras fina låt istället som ligger på youtube.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.