Gå direkt till innehållet

Det snackas om…

Publicerat: Skribent: Red. Pedagog Malmö
Ordet news ligger ovanpå tidningsurklipp.

För vi har helgen runt hörnet! Fredag innebär det att det återigen är dags för Pedagog Malmö-redaktionen att sammanfatta skolnyheter från veckan som gick.

Efter utdragna förhandlingar är det nya läraravtalet nu klart. Två fokusområden i det treåriga avtalet är lönestruktur och arbetsmiljö. Läs mer om det nya avtalet på Skolvärlden.

Så mycket kostade skolan 2017 – nu finns statistik över kostnader för förskola, fritidshem, skola och vuxenutbildning tillgänglig. Siffrorna visar kostnader för allt från undervisning och skolmåltider till elevhälsa. Läs mer här!

Att vara lärare på sfi är ett komplext uppdrag – eleverna ska ofta lära sig både svenska, att läsa och att skriva. Det här påverkar lärarnas yrkesidentitet, visar en ny avhandling av Helena Colliander. Läs en intervju med henne här. Hela avhandlingen hittar du här!

Trevlig helg!

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!