Gå direkt till innehållet

Tarabband på SFI Rönnen 

Publicerat: Skribent: Susan Englund
Band spelar framför publik.
Från vänster: Filip Runesson, Nadin Al Khalidi och Gabriel Hermansson.

Tarabband består av musiker från Sveriges folk- och världsmusikscen och leds av Nadin Al Khalidi. Gruppen släppte sitt debutalbum Ya Sidi 2013. Sångerna och musiken hämtas från världens alla hörn och blandas med bandets egna unika kompositioner.

15 november höll tre av Tarabbands medlemmar konsert inför en nästan fullsatt aula i Rönnens lokaler. De var inbjudna av Marie Norking, rektor SFI Rönnen. Publiken, som bestod av elever på Komvux SFI studieväg 1, rycktes med på en musikalisk resa världen runt, bland annat Sydamerika, Somalia och Irak. Även Beatles och Astrid Lindgren kom med på resan; Black Bird och musik från Ronja Rövardotter.

Rytmerna och språken var många, och delar av publiken gjorde stora ögon av igenkänning under konserten. Varje sång fick sin egen berättelse och konserten avslutades med allsång på romani.

Tarab är ett arabiskt begrepp för det band av extas som kan uppkomma mellan musiker och publik. Tarabband blandar all världens musik, så att tarab uppstår.

Band spelar framför publik.

 

Kategorier

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!