Gå direkt till innehållet

Det snackas om…

Publicerat: Skribent: Red. Pedagog Malmö
Ordet news bildas av bokstäver på tärningar.

När fredagen är kommen brukar Pedagog Malmö sammanfatta några av de skolnyheter som har publicerats under veckan som har gått. Denna fredagen är inget undantag.

I veckan har en ny regering presenterats och Anna Ekström har fått uppgiften att vara utbildningsminister. Här kan ni läsa om hur hon ser på sitt uppdrag och om hur det kommer att bli att driva politiska frågor som inte alltid stämmer överens med ens egna åsikter.

Nu har Skolverket fastställt vilken teknik som ska användas vid de digitala nationella proven. Tanken är att skolorna redan nu ska kunna se vilken beredskap de behöver. Läs mer här.

Flera stora kommuner bygger förskolor i strid med Skolverkets rekommendationer kring hur många platser det ska finnas på varje förskoleavdelning. Läs mer i Lärarnas tidnings granskning.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!