Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Inte alla män!

Rakhyvel för män.

Rakhyvelsmärket Gilette, känt för sina reklamfilmer med manliga män som gör manliga saker släppte i början av 2019 en reklamfilm som tydligt vänder sig mot skadlig maskulinitet och hävdar att män kan vara bättre. Av kommentarerna till reklamen på Youtube att döma, svarar en stor mängd manliga män upprört “Inte alla män!”

Enligt devisen att undervisning som tar sitt avstamp i det som är dagsaktuellt oftast berör eleverna mer, publicerar  Malmö delar – Malmö stads delarplattform för pedagogiskt material – därför lärarresursen Inte alla män. Den korta resursen ger ett exempel på hur reklamfilmen kan användas som ett sätt att belysa könsroller och diskussionen kring könsroller i klassrummet. Använd resursen som en enstaka lektion kopplad till samtiden eller använd den som ett led i ett större arbetsområde om könsroller, identitet, sex och samlevnad eller motsvarande.

Text: Christoffer Krämer

 

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Slumpa en artikel