Gå direkt till innehållet

Diana – naturens väktare ett skulpturarbete i åk 4 – 6

Publicerat: Skribent: Eva Hörnblad
Saga om Diana illustrerad med bildstöd.

Ännu ett ämne finns nu representerat i Pedagogiska kartor – bild. Först ut i bildämnet är två lektionspaket som utgår från samma skulptur, Diana naturens väktare i Kungsparken. Ett vänder sig till åk 4 – 6 och det andra till åk 7 – 9.

Vad är bättre inspiration till eget skapande än sagor och upplevelser av en plats, i det här fallet en skulptur. Ernst Billgren har skapat en skulptur med rörelse och många detaljer, inspirerade av myter och sagor från antiken.

I lektionsmaterialet Diana, naturens väktare åk 4 – 6 får eleverna ta del av en nyskriven saga med inspiration av antikens myter. Som stöd finns widgitsymboler utskrivna. Utifrån sagan och besöket av skulpturen ska eleverna sedan skapa en egen skulptur i lera, en skulptur som reflekterar deras upplevelser.

Statyer i park.

Idag finns 23 lektionspaket att ta del av via Pedagogiska kartor. Klicka på symbolen i kartan och läs mer. Du kan även läsa mer i foldern om Pedagogiska kartor.

2 Kommentarer

 1. Eller varför inte skriva en bok tillsammans med skolbarnen? Sånt gör jag! Hör gärna av er!
  /Tony Manieri

  1. Vilken trevlig ide, absolut!

   Lektionsuppläggen är ett förslag. För dem som vill kan det läggas till och dras ifrån allt efter vilken barngrupp och stadie arbetet görs i.
   /Eva Hörnblad

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!