Gå direkt till innehållet

Studie av en skulptur – Diana, naturens väktare åk 7 – 9

Publicerat: Skribent: Eva Hörnblad
Statyn Diana av Ernst Billgren i park i Malmö och tecknade planeter.

Ännu ett ämne finns nu representerat i Pedagogiska kartor – bild. Först ut i bildämnet är två lektionspaket som utgår från samma skulptur, Diana naturens väktare i Kungsparken. Ett vänder sig till åk 4 – 6 och det andra till åk 7 – 9.

Det spelar ingen roll vilken tid på året det är, det går alltid att arbeta kring skulpturen Diana – naturens väktare. Konstnären bakom verket är Ernst Billgren. Han har skapat en komplex skulptur som är inspirerad av myter och sagor från antiken.

Ju mer noggrant skulpturen studeras ju fler frågor väcks. Är hjortarna på väg upp ur marken eller sjunker de ner? Vad flyr de ifrån? Varför är djuren staplade på varandra och vad symboliserar de? I lektionsmaterialet Diana, naturens väktare åk 7 – 9 får eleverna utifrån sin upplevelse och analys av skulpturen skapa en egen skulptur med tillhörande miljö. Arbetsprocessen dokumenteras där eleven arbeta med olika material, tekniker och verktyg.

Staty av hjortar.

 

Idag finns 23 lektionspaket att ta del av via Pedagogiska kartor. Klicka på symbolen i kartan och läs mer. Du kan även läsa mer i foldern om Pedagogiska kartor.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!