Gå direkt till innehållet

Malmös största kyrka fyller 700 år – byggs om inför firandet

Publicerat: Skribent: Eva Hörnblad
Kyrkotak.

Lagom till Sankt Petri kyrkas 700-årsjubileum har Pedagogiska kartor med hjälp av Anne Ruponen, guide i Petri kyrka i Malmö, tagit fram ett lektionspaket om reformationen i Malmö.

Häromdagen läste jag en artikel på SVT Nyheter. Titeln är ”Malmös största kyrka fyller 700 år – byggs om inför firandet. När jag läser den så möts jag av bilden på Anne Ruponen. Under våren och hösten 2018 har jag tillsammans med Anne Ruponen (S:t Petri kyrka), Annika Trenneman (lärare på Kryddgårdsskolan) och Birgitta Petrén (Kulturförvaltningen) arbetat fram ett lektionspaket som handlar om Malmö under 1500-talet med fokus på reformationen. Det är något som inte går att hitta i läroböckerna. Reformationen i Sverige inföll inte samtidigt med Danmarks. Även om Malmö tillhörde Danmark så genomfördes reformationen tidigare i Malmö än i Danmark.

Just nu testas materialet av åk 5 på Kryddgårdsskolan. När det är gjort och revideringarna är gjorda så kommer materialet att finnas tillgängligt via Pedagogiska kartor. Detta blir till hösten.

Idag finns 23 lektionspaket i olika ämnen och för olika årskurser att ta del av via Pedagogiska kartor. Klicka på symbolen i kartan och läs mer. Du kan även läsa mer i foldern om Pedagogiska kartor

Vill du veta mer om ombyggnaden? Läs artikeln på SVT Nyheter.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!