Gå direkt till innehållet

Hjärnfokus på läsning

Publicerat: Skribent: Annika Nilsson
Tecknad hjärna.

Nu finns nytt tillgängligt material om hjärnan och läsning på den fantastiska didaktiska resursen Malmö Delar. Materialet vänder sig till dig som undervisar på högstadiet och gymnasiet. Det huvudsakliga syftet är att synliggöra och diskutera läsandet och lärandet med eleverna så att de medvetet kan välja kloka lärstrategier. Tillsammans får man då tillgång till det framgångsrika metaspråket som krävs för att kunna resonera om hur man både läser och lär. Som lärare kan du plocka olika delar av materialet beroende på elevernas förkunskaper och vad ni jobbar med för stunden.

 

Materialet på Malmö Delar består av:

  • översikter om lässtrategiernas grunder
  • grundläggande principer för hjärnan och lärande
  • korta filmklipp om hjärnan och läsning
  • övningar

 

Här hittar du materialet. Välj om du vill använda hela eller delar :-)

Vi hoppas att du får nytta av “Hjärnfokus på läsning” i din undervisning!

Annika och Lena

 

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!