Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Dansmatte i din klass till hösten?

Pedagoger sitter i ring och sträcker ut händer och fötter.

 

Under hösten 2018 har Pedagogisk Inspiration lett ett utvecklingsarbete inom dansmatte. En matematikutvecklare från Pedagogisk Inspiration, Anna Moberg, och två dansare/koreografer, Ingrid Rosborg och Marie Helen Andersson, arbetade tillsammans med två klasser på Örtagårdsskolan med att utforska begreppet dansmatte och fördjupa kunskapen inom några specifika områden.

 

Pedagoger testar dansmatteövningar.

 

Utvecklingsarbetet landade förra veckan i en fortbildning för dansare så att fler kan möta elever på skolor och arbeta kreativt med dansen och skapa förståelse och kunskap i matematik. Kopplat till denna fortbildning har utvecklingsarbetet också landat i ett övningshäfte.

Så om du och din skola är sugna på att inspireras inom dansmatte, kanske inom ramen för Skapande skola, så kan du höra av dig till kultursekreterarna på Pedagogisk Inspiration så förmedlar vi kontakt.

 

Pedagoger sitter i ring och sträcker ut händer och fötter.

 

Dansmatte övningsbank

Nedan hittar du länkar till tidigare blogginlägg om dansmatte på Pedagog Malmö och även till resurser på Malmö delar.

Blogginlägg Pedagog Malmö, del 1

Blogginlägg Pedagog Malmö, del 2

Resurser om dansmatte Malmö delar 

 

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.