Gå direkt till innehållet

Författarbesök på Komvux Malmö Sfi

Publicerat: Skribent: Susan Englund
Kvinna föreläser i klassrum.

Sfi-elever på Södervärnskolan fick besök av Eva Thors Rudvall, som har arbetat som Sfi-lärare i 30 år. 2015 började hon skriva läroböcker för Vilja förlag. Hennes böcker vänder sig till analfabeter – en elevgrupp hon själv har ägnat en stor del av sitt yrkesliv åt.

– Jag skriver för att mina vuxna elever ska ha böcker som de kan läsa. Det fanns inte så många sådana tidigare. Boken är en vän man kan hålla i handen och att ha läst en bok på egen hand får eleverna att känna sig stolta.

Kvinna står framför publik.

Det har blivit 18 böcker hittills – på fyra år – och varje bok har ett eget tema. En av böckerna riktar sig främst till lärare:  ”Tro, hopp och Sfi”.

Böcker av Eva Thors Rudvall – se här!

Läs en intervju med Eva Thors Rudvall här.

Besök Evas hemsida här.

2 Kommentarer

 1. Vi har väl slutat att använda ordet ”analfabeter”, för att istället säga elever som saknar grundläggande litteracitet!

  1. Hej!
   Vilja förlag använder sig av ordet i sin presentation av Eva Thors Rudvall.
   Med vänlig hälsning
   Susan Englund

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!