Gå direkt till innehållet

Konsten att väcka elevens kunskapsbegär

Publicerat: Skribent: Per Dahlbeck
Två barm ligger på golvet och diskuterar framför en läsplatta

Hur skapar vi en skola som berör och utmanar eleverna?

Tillsammans med Pär Widén som är universitetslektor i pedagogik vid Malmö universitet och Fredrik Håkansson, rektor på Backaskolan har jag skrivit ett inlägg i Pedagogiska Magasinet. Andemeningen i är att det kräver en förståelse av lärandet som något komplext. Ett lärande som både innefattar att elever lär sig det som står i kursplaner och läroböcker, men också ett lärande där elever skapar ny kunskap och uppmuntras att tänka utanför boxen för att hitta lösningar på genuina utmaningar.

Kategorier

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!