Gå direkt till innehållet

IKT-julkalendern – Lucka nr 12

Publicerat: Skribent: Martina Soomro
En tomte ståendes i snö och siffran 12.

Julafton närmar sig med stormsteg, men de gamla lärarspökena har helt glömt bort alla julbestyr. Istället har de fullt upp med att prata in sina röster i Google-dokument på den lånade Chromebook-datorn, som de nu helt och hållet betraktar som sin egen, och utropar glädjetjut så fort de ser datorn skriva ner det som sägs.

-Vi komma, vi komma från pepparkakeland, så bruna, så bruna… nynnar musikläraren i bakgrunden medan han övar ackorden på sin gitarr. Hemkunskapsläraren instämmer omedvetet i sången, men får plötsligt panik i blicken och utropar förtvivlat:
-Pepparkakor! Vi har inte bakat några pepparkakor! Hon skäms för att hon helt glömt bort att förbereda pepparkaksdegen. Hennes skrikiga röst får de andra lärarspökena att titta förvirrat upp från datorskärmen.
-Va, blir det inga pepparkakor i år? hörs kemispöket explodera. Den här datorn har ju fått oss att helt glömma bort tid och rum!
Den listiga teknikläraren börjar se förtvivlad ut när han inser vidden av detta. Inom sig ser han hur hans planerade vinst i lärarspökenas årliga tävling i pepparkakshusbygge plötsligt går om intet. Han som i år har fått nys om något som ska hjälpa honom att skapa det mest magnifika pepparkakshuset i hela skolans historia och få chansen att överglänsa spöklärarkollegiets ständige vinnare, den envise trä- och metallslöjdslärarspöket. Samtidigt inser han att han inte alls kommer att behöva någon deg för att ta hem detta…

Klicka på lucka nr 12 för att se tekniklärarens hemlighet för att briljera med sitt pepparkakshus.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!