Gå direkt till innehållet

Värner Rydénskolan sätter Malmö på kartan i nytt nordiskt sammanhang

Publicerat: Skribent: Annie Bergh
Elever på scen.

Den 5 mars 2020 gick det första nordiska mästerskapet i CRAFT av stapeln! Detta är tänkt som ett forum för alla skolor i Norden som samarbetat med någon annan skola från norden på eTwinning med CRAFT som didaktisk projektmodell.

Från Malmö stad kom det tre lag från Värner Rydénskolan för att visa upp sina idéer för ett hållbart samhälle. De har arbetat med detta i sex månader och i början arbetade de tillsammans med en skola från Island och en skola från Danmark. De samarbetade på eTwinning som är just en samarbetsyta. De gav feedback till varandra men de lärde också känna varandra och varandras länder bättre vilket var mycket uppskattat. Eftersom så många elever har arbetat med Nordic CRAFT under hela hösten så kommer de att bjuda in till en egen CRAFT-festival i slutet av vårterminen, så håll utkik efter den och ta er tid att åka dit både själva som pedagoger men också med era klasser för att prata med och lyssna på dessa inspirerande idéer för en hållbar framtid.

Förutom de tre lagen var det fyra elever från Hendriksholm skole i Rødovre i Danmark, tre elever från Havukosken koulu, Vantaa i Finland, tre elever från IES Kista, Stockholm i Sverige och slutligen tre elever från Rothaugen skole, Bergen i Norge. Alla elever var grymma ambassadörer för sina respektive länder och de gjorde ett fantastiskt arbete när domarna kom till dem, för varje lag fick träffa inte mindre än sex domargrupper där de var lika entusiastiska, lika engagerade och lika proffsiga vid varje möte. Det var magiskt att höra dem presentera sina idéer, att få höra deras lösningar på en hållbar framtid, att få känna deras tilltro till en framtid som de känner att de kommer att vara en aktiv del av.

Vid prisutdelning så tog Värner Rydenskolan hem det prestigefyllda priset för problemlösning och innovation. Vilka fantastiska ambassadörer ni alla tre grupper var för Malmö och för Rosengård när vi var där från början till slut! Stort grattis till er för er fantastiska insats! Vi har inte sett det sista från er, det syns tydligt. Keep up the good work, alla pedagoger och elever på Värner Rydénskolan – ni är en stor inspiration för alla!!!

Än en gång – stort grattis!!!

Håll utkik efter CRAFTmässan på Värner Rydénskolan i vår! Vi ses där!

Ta tillfället i akt du med och kontakta Annie Bergh, Sveriges koordinator i Nordic CRAFT och eTwinningambassadör sedan 2007; annie.bergh@malmo.se för att få veta mer om hur du kommer igång själv.

2 Kommentarer

  1. Våra elever är de bästa i hela landet! De älskar skolan, älskar att få vara i skolan.
    De är mycket nyfikna, smarta och med full innovationskraft.
    Stort grattis!
    Vi lärarna är stolta över er!

    1. Underbart att höra Zait! Det gör mig så glad att höra! Jag ser fram emot er egen Nordic CRAFT-utställning längre fram i vår, den kommer att bli spännande!

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!