Gå direkt till innehållet

Digital kultur och kreativitet på Malmö delar

Publicerat: Skribent: Annika Nilsson
Bild med ramar

Kreativitet handlar om att skapa nytt och nyttigt. Den här veckan tipsar Malmö delar om kreativa digitala verktyg som passar väl i distanserade och digitala tider. Vi puffar också för digitala kulturella inspirationskällor som förhoppningsvis väcker skaparkraften: ta del av digital musik, konst och film! Varför inte peppa kreativiteten med poesi? 

(Klicka på rubrikerna för att komma till Malmö delar.)

 

Skapa animerad film

Lär dig kreativt skapande av animerad film i det digitala verktyget Animatron. Eleverna får med sig praktiska kunskaper som kan appliceras i alla ämnen. 

 

Skärminspelning

Med den här resursen kan du lära dina elever verktyget screencast-o-matic. Det är ett digitalt verktyg (OBS! för dator) då muntliga presentationer ska produceras.

 

Loom – lär dig ett enkelt skärminspelningsverktyg

I den här resursen kan både du och eleverna lära er verktyget Loom. Det är ett digitalt verktyg (för Chromebook) som eleven väljer att spela in enbart skärmen eller skärmen och sig själv.

 

Logga in hos kulturen

Logga in hos kulturen! I tider av oro blir konst och kultur en ventil för många. Ta del av allt från onlineföreställningar, poddteatrar och konstprojekt. 

 

Logga in hos kulturen: installationspoesi

För dig som undervisar i engelska finner du här lärarhandledning och uppläsning av ”The Hill We Climb” som framfördes av Amanda Gorman under installationen av USA:s nye president Joe Biden. 

 

Var rädd om dig! Och glöm inte bort att du har världens viktigaste jobb.

 

Tecknade ansikten i svart cirkel.
Lena och Annika – redaktörer på ”Malmö delar”.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!