Gå direkt till innehållet

Skolstart 2021: Lära-känna övningar, samarbetsövningar och välkommen-tillbaka övningar på Malmö delar!

Publicerat: Skribent: Lena Winqvist
Kollage med sol och luftballong och texten #skolstart och Malmö Delar

Efter ett långt sommarlov är det många som är sugna på att börja skolan igen! Att skapa tillhörighet och gemenskap är att skapa goda förutsättningar för lärande och samarbete. Därför har vi samlat massor av skolstartsövningar för olika stadier och såväl nya som “gamla” grupper.

Man kan skapa gemenskap och tillhörighet med ganska små medel genom att investera lite tid i början av läsåret och underhålla det under terminens gång. Att känna sig trygg i en grupp skapar förutsättningar att våga ge förslag, göra sin röst hörd och fråga när man inte förstår.

Gemenskap kan handla om att man har tydliga gemensamma regler att förhålla sig till, att alla kan varandras namn eller att man har lärt sig lite om de andras intressen och vilka beröringspunkter man har. För att spara tid och få inspiration kan du hitta såväl lära-känna övningar som samarbetsövningar och välkommen tillbaka-övningar för alla stadier under sökordet skolstart. Några tips från oss:

Vi önskar er ett riktigt Gott Nytt Läsår! Nu kör vi igång höstterminen!

Tecknade ansikten i svart cirkel.
Lena och Annika – redaktörer på ”Malmö delar”.

 

 

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!