Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Skolbibliotekets dag 27 oktober

Sedan länge har den 27 oktober varit den internationella skolbiblioteksdagen. Förra året initierade Nationella skolbiblioteksgruppen dagen som Skolbibliotekens dag i Sverige. Det råder idag stor brist på skolbibliotekarier. Utredningen Skolbibliotek för bildning och utbildning (SOU 2021:3) betonar detta ytterligare.

Därför har Nationella skolbiblioteksgruppen skapat en film med syfte att spridas för studenter inom biblioteks- och informationsvetenskap. Det är också en film som passar utmärkt för att lyfta synen på skolbibliotekariens roll i dagens skola.

Skolbibliotekets dag 27 oktober from Svensk biblioteksförening on Vimeo.

Hur kan DU lyfta skolbiblioteket på din skola den 27 oktober? Här kommer några konkreta exempel:

  • Skriv ut affischen och sätt upp på din skola.
  • Sprid en bild av din skolas skolbiblioteksverksamhet i sociala medier och tagga den med #skolbiblioteketsdag21
  • Sätt upp en affisch i skolbiblioteket med frågan “Det här betyder skolbiblioteket för mig”. Låt eleverna besvara frågan på en postit. Samla alla lappar och sammanställ i ett dokument för vidare diskussion i verksamheten.
  • Sätt upp en affisch i lärarrummet med frågan “Så här stärker skolbibliotekets verksamhet min undervisning” eller “Så här samarbetar jag med skolbiblioteket”. Låt lärarna besvara frågan på en postit. Samla alla lappar och sammanställ i ett dokument för vidare diskussion i verksamheten.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kategorier

Temablogg

Slumpa en artikel