Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Om sidan Lärdomar från Malmö

OBS! Sidan är under uppbyggnad.

Att personal och ledare på förskolor, skolor och förvaltningsnivå tar del av forskning och beprövad erfarenhet är viktigt för att förskolor och skolor ska kunna utvecklas på vetenskaplig grund. Det är också viktigt att vi reflekterar, sammanfattar och sprider våra egna erfarenheter så att andra kan ta del av dem.

På denna sida samlar forskargruppen på Pedagogisk inspiration Malmö (Pi) vetenskapligt orienterade texter om förskola, skola och skolutveckling som skrivits av personal och utvecklingsgrupper i Malmö stads förskolor och skolor. Här finns plats för forskningsartiklar, rapporter och analyser på olika nivåer. Bidrag där pedagogisk personal delar med sig av lärdomar från utvecklingsprojekt och fördjupat kollegialt lärande är varmt välkomna, oavsett om de fått stöd från vetenskapliga utvecklingsledare eller ej. Texterna kan därför se ganska olika ut och ha en ganska stor spridning. För att säkerställa att texterna är skrivna på ett sätt som passar i sammanhanget och håller en bra nivå granskas de av forskargruppen (Pi), som också kan hjälpa till att ge visst stöd inför publicering. Har du förslag och idéer på texter till denna sida är du välkommen att kontakta Pedagogisk inspiration via jens.ideland@malmo.se. Personal i Malmö som vill få stöd i att skriva ett bidrag och, eller genomföra ett forsknings- och utvecklingsprojekt för pedagogisk personal är välkomna att lämna in en förfrågan via Pi:s beställningsformulär.

Här nedanför ligger texterna i den ordning de publicerats på denna sida.

Klicka här för att filtrera på ämne och verksamhet.

OBS! Sidan är under uppbyggnad. Fler texter publiceras löpande. Skicka gärna synpunkter till jens.ideland@malmo.se.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Slumpa en artikel