Gå direkt till innehållet

Kollegialt utbyte över hela Europa!

Publicerat: Skribent: Annie Bergh
Malmö stads Grundskoleförvaltning har fått ett sjuårigt Erasmus+projekt godkänt som varar från 2021 – 2027. Detta projekt är tillgängligt för alla grundskolor i Malmö och var skola avgör själva om de ska vara med från år till år.
Det är en ny variant av Erasmus+projekt och denna sorten kallas för Ackrediteringsprojekt och det är ett mobilitetsprojekt, alltså ett projekt där de som deltar ska ut och besöka någon annan skola, jobbskugga eller gå på kurs till exempel. Under de sju år som projektet varar kommer minst 1000 pedagoger att få möjlighet till kollegialt lärande med kollegor i ett annat land men även elever är involverade i detta projekt.
Erasmus+projekt är EU-finansierade skolprojekt som handlar om att utveckla arbetet inom våra verksamheter där alla på skolorna involveras. Detta är ett mobilitetsprojekt vilket innebär tex resor/studiebesök/kurser/jobbskuggningar och andra sätt att bygga relationer med kollegor över hela Europa.

 

De övergripande målen är att …

…stärka den europeiska dimensionen i undervisning och lärande genom att:
– främja värden som inkludering och mångfald, tolerans och demokratiskt deltagande,
– främja kunskap om det gemensamma europeiska arvet och mångfalden,
– stödja utvecklingen av yrkesnätverk inom det europeiska utbildningsområdet.

De övergripande målen är sedan nedbrutna till sju identifierade mål i Malmö och dessa mål är:
1) MIK
2) Tillgängliga lärmiljöer
3) Inkludering
4) Digitalsering
5) självskattning
6) Programmering
7) Internationellt arbete

Det är viktigt att din skola också sätter upp egna identifierade mål  utifrån de ovan nämnda samtidigt som ni också bidrar till dem ur ett förvaltningsövergripande perspektiv.

Det är nu dags för alla grundskolor i Malmö att fundera på om de vill gå med för nästa budgetår.

Budgetåret för den här delen av projektet varar från 1/9 2022 – 31/12 2023. Budgetansökan ska lämnas in i februari 2022 så därför behöver jag ha in ditt svar senast den 2/2 för att kunna skriva färdigt ansökan och lämna in den i tid. Du avgör själv som skolledare från år till år om din skola ska vara med. Som skola kan ni välja att antingen aldrig gå med, vara med något enstaka år, vara med ett år – ha uppehåll ett för att sedan vara med igen eller att ni är med alla åren. Att anmäla er här och skriva under det avtal ni kommer att få skickat till er i början av februari innebär enbart att ni har intentionen att genomföra det ni har planerat inom tidsramen. Det är viktigt att var skola göra upp en tydlig plan för hur just ni vill gå tillväga för att uppnå både er skolas uppsatta mål med att ingå i projektet och projektets mål i ett övergripande Malmöstad-perspektiv.
Här är länken till formuläret:
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=S4eFPoUtR0yrTNRK5WRCkheUAO5RQtBOjN4_uHQCsOxUMVdCWUw5NDhMMUpLVzlGUzRHQzEyMDFNUS4u
Varmt välkommen till detta spännande projekt som var och en utformar precis så som det passar just er skola bäst!
Nyfiken på att veta mer, vill ni ha ett möte eller en workshop, kontakta då annie.bergh@malmo.se

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!