Gå direkt till innehållet

Rosettens återkomst!

Publicerat: Skribent: Johanna Söderlund

Pandemivikarie på fritids, tänkte att vi i kyla, social distansering och i en tid av digitalisering ska jobba med tema känslor och kärlek, i närtid Alla hjärtansdag också.

Jag är ju egentligen betydligt mer grammatiker och språkmänniska än vad som syns här i bilderna, men det blev ganska fint; en kreativ, givande, språkande och lärande stund med eleverna som valde att vara inne. Vi nämnde orden poesi, vers, rim, förälskad och…. Vi tränade på att göra rosett! För flera av eleverna ( även flickorna) var det första gången. Rosettens återkomst!

– Skriv många ord du kommer på uppmanade jag, skriv på alla dina språk, sade jag även om den här gruppen var relativt ”enspråkigt svensk”.

– Jag kan inte skriva på mitt första språk, sade en elev.
– Jag har glömt vad mitt första språk heter, sade någon annan.

Vi genomförde också under dagen en sådan detalj, som att träna på att sätta in sladden själv i sin dator vid laddvagnen, kanske under visst tandagnissel på en del håll, men snart kommer det säkert flyta på perfekt med det momentet.

Nästa tillfälle följer vi upp och reflekterar; sätter ord på stunden med temat kärlek. Hur kände och tänkte vi under vårt skapande, vi lyfter fram orden kring det.

//johanna.soderlund@malmo.se

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!