Gå direkt till innehållet

Hallå där Emma Leijnse!

Publicerat: Skribent: Anna Singhateh
Porträttbild på Emma Leijnse. Emma Leijnse. Foto: Pressbild/Lars Dareberg
Hallå där Emma Leijnse, journalist och författare! Du är en av föreläsarna på årets studiedag Pedagog Malmö live, vad handlar din föreläsning om?

Jag håller två föreläsningar, den ena handlar om varför tjejer lyckas bättre i skolan och vilka konsekvenser det får och den andra den om hur klasskillnaderna ser ut i skolan idag och vilka konsekvenser de får i samhället.

Varför vill du vara med och bidra med din kunskap och erfarenhet till Malmös pedagoger?

För mig var det självklart att ställa upp. Jag bor och verkar i Malmö och jobbar på en tidning som bevakar det som händer i staden, med ett särskilt fokus på skolan. Det är mitt hjärteland detta ju, så om jag kan bidra med nya insikter till stadens pedagoger vill jag gärna det!

Vad hoppas du att deltagarna tar med sig från dina föreläsningar?

Jag tänker att båda föreläsningar identifierar samhällsutmaningar som blir tydliga för de som jobbar i skolan. De lösningar och åtgärder jag ser ligger inte på den enskilda läraren, utan de måste lösas på en annan nivå. Men om lärare är medvetna och kan trycka på blir det än mer effektivt.

Har du något medskick till Malmös pedagoger?

Det jag skriver om är ofta utmaningar och problem i skolan, men jag vill vara tydlig med att jag blir väldigt ofta väldigt imponerad när jag besöker skolor och får se hur man jobbar. Fortsätt med det!

Stort tack Emma, välkommen till Pedagog Malmö live den 16 mars!

Du kan redan nu lyssna på Emmas föreläsningar:

Emma deltar även i panelsamtalet ”Hur skapar vi en likvärdig skola i en ojämlik värld?” från PML-studion kl 10.15 den 16 mars. (Samtalet spelas in och kan ses även i efterhand)

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!