Gå direkt till innehållet

Välkomna tillbaka och Gott Nytt Skolår!

Publicerat: Skribent: Annika Nilsson

Vi önskar er alla varmt välkomna tillbaka till skolstarten för läsåret 2022/23. Malmö delar har laddat startsidan med skolstartsresurser kring tillhörighet, samarbete och namnlekar. Under sökordet “skolstart” hittar ni massor av användbara resurser för alla årskurser.

För nya klasser och grupper finns ett stort utbud av “lära känna övningar” som innefattar såväl namnlekar som presentationer och övningar kring vem man är. “Samarbetsövningar” passar både nya grupper och de som varit ifrån varandra ett tag. “Välkommen tillbaka” resurserna syftar till att på ett lättsamt sätt återknyta banden i gruppen.

Varför inte ta tillfället i akt att skapa ett gemensamt klassrumskontrakt? När vi delar förväntningar, mål och gemensamma ramar frigörs oxytocin och vi känner samhörighet och trygghet. Skapa goda förutsättningar för en trivsam klassrumsmiljö, för lärande och samarbete genom att fundera ut gemensamma klassrumsregler som ni kan enas om. Att komma överens om och bestämma hur ni vill ha det tillsammans skapar också en känsla av kontroll – vad förväntas av mig och vad kan jag förvänta mig av andra. Så låt elevernas men också dina förväntningar ligga till grund för ett gemensamt klassrumskontrakt. Tänk till och klura tillsammans. 

Vi önskar er en fin start och ett Gott Nytt Läsår! Välkomna tillbaka till Malmö delar! Nu kör vi!

Tecknade ansikten i svart cirkel.
Lena och Annika – redaktörer på ”Malmö delar”.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!