Gå direkt till innehållet

Malmöelevers vägar till arbete – En bred uppföljning av två årskullar

Publicerat: Föreläsare: Anna Singhateh

I en färsk forskningsrapport från kunskapsalliansen Muvah har två årskullar som gick i åk 6 resp åk 9 i Malmös grundskolor år 2008 följts upp. Föreläsningen ger en kort beskrivning av kunskapsalliansen, Malmös utmaningar och forskningsrapportens resultat. Du får veta mer om de vägar ungdomarna tagit genom utbildningssystemet och vilka val som gjorts, kopplat till en rad olika bakgrundsvariablar. Resultatet bjuder på en hel del intressanta mönster.

Forskningsrapporterna inom Muvah bygger på data från Statistiska centralbyrån som möjliggör kartläggning av ungdomars vägar genom utbildningssystemet och mot etablering på arbetsmarknaden. Datan är detaljerad och kopplad till en mängd olika bakgrundsvariablar och utgör grunden för långsiktiga studier, med en årlig påbyggnad av årskullar som följs genom Malmös utbildningssystem.

Anna är utvecklingssamordnare på Pedagogisk inspiration och samordnar bl a Malmö stads arbete i kunskapsalliansen Muvah – Malmöungdomars väg till arbete genom högre studier.

Läs mer: Muvah på PML 2022

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!