Gå direkt till innehållet

Ett tips för dig som vill jobba mer utifrån vetenskaplig grund

Publicerat: Skribent: Mette Mjöberg Tegnander

Det finns mycket forskning kopplad till skolan, men den är inte alltid helt enkel att få tillgång till eller att tolka. Här tipsar Karin Ollinen, vetenskaplig utvecklingsledare på Pedagogisk inspiration, om hur och var du kan hitta lättillgänglig forskning på Skolverket.se.

Skolverket ger varje år forskare och universitet i uppdrag att sammanställa forskning inom olika områden. Syftet är att göra forskningen mer lättillgänglig för pedagoger och lärare och få skolor att arbeta på vetenskaplig grund.

Utbildning på vetenskaplig grund innebär att kunskap från vetenskapliga studier ska vara en utgångspunkt när förskolan och skolan planerar, genomför och utvärderar sin verksamhet (Källa Skolverket).

På Skolverket.se finns artiklar om forskning samlade.

Här hittar du Anna-Lena Godhes artikel Så kan uppkopplade leksaker bidra till lek och lärande

Kategorier

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!