Gå direkt till innehållet

Fördel kvinna – den tysta utbildningsrevolutionen

Publicerat: Föreläsare: Emma Leijnse

I större delen av västvärlden har kvinnornas utbildningsnivå passerat männens. Det skiftet påverkar vårt samhälle på alla nivåer. Vad blir resultatet när alla jobb kräver utbildning men en växande grupp unga män inte klarar sig genom grundskolan? Vad händer med glesbygden när flickorna flyttar därifrån för att plugga medan pojkarna stannar kvar? Vad händer med familjen när kvinnorna kräver män som tar ansvar för hem och barn? Och hur påverkar det undervisningen och lärandet i klassrummet?

Emma Leijnse är journalist och författare och har släppt en rad böcker med fokus på skola, bland annat “Fördel kvinna – den tysta utbildningsrevolutionen”. 

Hon deltar i panelsamtalet “Hur skapar vi en likvärdig skola i en ojämlik värld?” kl 10.15 i livesändningen onsdag 16 mars.

2 Kommentarer

  1. Väldigt intressant och väldigt konkret. Jag tror att Sverige kanske med dem andra nordika länder är enormt mycket avancerat när det gäller kvinnor i samhället och nu med pojkarna…

  2. Riktigt bra. Funderar på att låta eleverna lyssna och fundera på detta i min gymnasieklass.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!