Gå direkt till innehållet

Om lärprocessen Grönsakslandet

Publicerat: Föreläsare: Sofia Gonzalez Lönnqvist

Sofia González Lönnqvist från MiniFood som tillsammans med Marcus Nilsson, Kocken på Åkern, står bakom lärprocessen Grönsakslandet. Lärprocessen kan ses som en grogrund för att inkludera hållbar utveckling med förskolans läroplan, entreprenöriellt lärande och barnens hälsa. Mer om metoden bakom lärprocessen går att läsa i ”Så ett frö och bli måltidsmedveten”.

Josefin Snygg från Arkitektens förskola som tillsammans med sina kollegor och barngrupp har deltagit i lärprocessen delar med sig av sina erfarenheter och tankar inför deras fortsatta arbete med hållbarhet.

Camilla Jonasson, vetenskaplig utvecklingsledare på Pedagogisk inspiration Malmö, har följt processen med Grönsakslandet i syfte att få mer kunskap om hur barn och pedagoger tillsammans lär om hållbarhet, globala målen och Agenda 2030 genom kreativa lärprocesser.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!