Gå direkt till innehållet
Ludvig Torell sitter vid en mikrofon i en poddstudio.Ludvig Torell är gäst i "Podagog Malmö". Du hittar podden här på sajten eller på Spotify. Foto: Fredrik Thunberg

”Ge eleverna underlag för att göra ett underbyggt val”

Publicerat: Skribent: Fredrik Thunberg

Som samhällslärare på S:t Petri skola försöker Ludvig Torell göra politik begriplig och intressant för sina elever. Men hur kan man diskutera laddade och känsliga ämnen i skolan?

I det här avsnittet av Podagog Malmö berättar samhällsläraren Ludvig Torell på S:t Petri skola om hur han undervisar om politik för sina elever. I inledningen av kursen brukar han använda sig av en övning för att visa på att politik i själva verket handlar om väldigt praktiska saker; där målas ett scenario upp om att eleverna har överlevt en olycka och nu ställs inför en rad utmaningar på en okänd plats.

LÄS MER: Resursmaterial inför valet 2022 – samhälle och politik

Liksom många andra skolor har S:t Petri valt bort att låta de politiska partierna stå och informera vid sina bokbord i skolan. Istället har man bjudit in de åtta riksdagspartierna till ett par timslånga debatter kring några givna ämnen i skolans aula.

För att lära eleverna att argumentera för sina ståndpunkter har Ludvig Torell inställningen att kritisera och ifrågasätta alla lika mycket.

Lyssna på samtalet med Ludvig Torell för att ta del av hela intervjun! (Podagog Malmö finns också på Spotify!)

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!