Gå direkt till innehållet

Vad är en blogg?

En blogg är en webbsida på nätet där du skriver ner tankar, berättar en historia och publicerar bilder. Genom bloggens kommentarfält får du kontakt med och respons från dina läsare.

Hur bloggar man?

På PedagogMalmös blogghjälp hittar du lathundar med text och bild, instruktionsfilmer samt bloggtips för hur du bloggar på Pedagog Malmö. Behöver du mer stöd kan du maila pedagogmalmo@malmo.se.

Vad ska det vara för innehåll i bloggen?

När du bloggar för Pedagog Malmö ska bloggen handla om pedagogik, förskola, skola, fritidshem och ditt arbete. Målgruppen är kollegor. Syftet är att dela och diskutera pedagogiska tankar och erfarenheter. Det är inte en blogg för skolarbete tillsammans med dina elever. Inte heller en blogg för föräldrainformation. Fackliga frågor hänvisar vi till andra forum som är avsedda för det.

Vem får blogga på Pedagog Malmö?

Pedagogisk personal i Malmö, i alla skolformer från fritidshem till förskola, till vuxenutbildning i kommunala skolor och friskolor, som följer Pedagog Malmös riktlinjer. Pedagog Malmö är ingen bloggportal, redaktionen bedömer vilka bloggar som är aktuella att publiceras på Pedagog Malmö.

Att blogga är att kommunicera

På Pedagog Malmös blogg ska du uppdatera din blogg regelbundet, gärna minst en gång i månaden. På bloggen är du ansvarig för kommentarerna i samråd med redaktionen på Pedagog Malmö.

Bilder

Vi vill att du använder bilder i dina blogginlägg. Det bidrar till att göra din artikel enklare att ta till sig. Enklast är det om du använder bilder som du har tagit själv. Andras bilder måste du ha rätt att publicera. Det finns flera bildbanker med så kallade CC bilder Creative Commons. Hänvisa alltid till fotografen i sådana fall. Om du har bilder från skolan och klassrummet med till exempel elever. Tänk på GDPR, målsmän till barn under 18 år måste godkänna (skriftligt) att bilder på deras barn publiceras.

Länka

Länka gärna i dina blogginlägg; till kollegor, tidningsartiklar, andra blogginlägg hos Pedagog Malmö och annat intressant på nätet.

Hur gör jag om jag vill börja blogga på Pedagog Malmö?

Skicka ett mail till redaktionen, pedagogmalmo@malmo.se, och berätta lite om dig själv och vad du vill blogga om. Vi hjälper dig att komma igång, sedan sköter du bloggen på egen hand.

Blogghjälp

Instruktioner och hjälp i form av lathundar, instruktionsfilmer och bloggtips hittar du här.