Gå direkt till innehållet
Evenemanget har avslutats.

#290CyberSecurity – digitala lektioner för att arbeta med cybersäkerhet i klassrummet

Logotyp till "Är du säker?"

Föreläsare: Mia-Lie Nylund, Evelina Parnerud, Mikaela Trygg

  • 2021-03-10 - 2021-03-14
    15:00 - 16:00

Hej lärare, skolbibliotekarier och IT-pedagoger!

Vill du veta mer om hur du kan arbeta med cybersäkerhet i klassrummet? Välkommen till en informationsträff med #290CyberSecurity den 10 mars kl 15-16 med Unga Forskare, IBM och en cybersäkerhetsexpert!

Tekniken utvecklas snabbt och det kan vara svårt att hänga med i det tempo som barn och ungdomar upptäcker den. Människors vardag är full av digital kommunikation och vi alla har värdefull information på olika ställen – i mobilen, i e-posten, i sociala medier samt i molntjänster. Samtidigt sker det en tydlig ökning av incidenter såsom dataintrång, bedrägerier och spridning av skadlig kod.

Barn och unga tillbringar mycket tid online och utsätts även för risker. Projektet Är du säker? #290CyberSecurity arbetar för att i förebyggande syfte skapa säkra vanor online. På så sätt hoppas vi att färre unga ska drabbas av övergrepp online. Samtidigt lägger vi grunden till säkra vanor inför framtida vuxenliv.

Genom projektet Är du säker? #290CyberSecurity erbjuder vi kostnadsfria föreläsningar med en IT-expert samt ett digitalt undervisningsmaterial för att fördjupa arbetet i klassrummet.

Är du säker?

Anmäl dig här!

Slumpa en artikel