Gå direkt till innehållet
Evenemanget har avslutats.

Bli bra på att sätta betyg

  • 2020-03-18

Arbetar du som lärare? Eller ska snart börja? Brinner du för rättvisa, likvärdiga och rättssäkra betyg? Är du lite förvirrad av alla olika slags betygssystem som avlöser varandra? Välkommen till en studiecirkel om betyg och betygsättning!

Vi läser två utvalda böcker om ämnet och lär oss om betygssystemets historia, funktion och utveckling. Och så pratar vi med varandra om hur det fungerar i skolan idag och jämför med läroplanens intentioner och krav. Alla är välkomna att ta med egna funderingar kring uppgiftsspecifika bedömningsmatriser och andra konkreta exempel på hur man som lärare tar reda på vad eleverna kan.

Böckerna vi ska läsa och samtala kring är:

Betygssättning : en handbok samt Prov och arbetsuppgifter:en handbok båda av Anders Gustavsson, Per Måhl, Bo Sundblad.

Cirkelledare är Erik Josefsson som själv är lärare i matematik, fysik, musik, biologi och geografi. Nu vill han hitta andra lärare och blivande lärare att bolla betygsfrågor med.

Tre träffar, onsdag 18 mars samt 8 och 22 april, kl 18-20.30. Det finns möjligheter för gruppen att fortsätta efter de första tre träffarna om så önskas.

Det finns möjligheter för gruppen att fortsätta efter de första tre träffarna om så önskas. Platsen är Sensus studieförbund på Studentgatan 4 i Malmö. Du får en portkod när du anmält dig.

Pris: Du betalar själv böckerna men cirkeln är kostnadsfri.

Anmälan till pia.lamberth@sensus.se eller på 040-6645680

Slumpa en artikel