Evenemanget har avslutats.

Följ med på en inspirationsresa till skolbibliotek i världsklass!

  • 2018-06-18
    08:30 - 16:30

Skolbibliotek i världsklass är en utmärkelse som delas ut till skolor där skolbiblioteket är en del av skolans pedagogiska vision. Skolbibliotekarien samverkar med skolledning och pedagoger för att stärka elevernas språkförmåga och digitala kompetens.

I år tilldelades 32 svenska skolbibliotek utmärkelsen och  hela fyra av dessa finns i Malmö!

Vill du veta hur man blir ett skolbibliotek i världsklass? Vill du få kunskap om hur skolbibliotekarien i samverkan med skolledning och pedagoger kan göra skolbiblioteket till en del av den pedagogiska verksamheten?

Följ med på vår studieresa!

Måndagen den 18 juni ordnar Pedagogisk Inspiration en heldags studieresa till Malmös fyra skolbibliotek i världsklass. Bibliotekarierna på Stapelbäddsskolan, Fridhemsskolan, Slottsstadens skola och Oxievångsskolan tar emot oss och berättar hur de arbetat för att bli skolbibliotek i världsklass.

När? Måndagen den 18 juni kl 08.30 – 16.30

Var? Buss avgår från Pedagogisk Inspiration kl 08.30. Samling Rönnbladsgatan 1B senast kl 08.20. Vi besöker Stapelbäddsskolan, Slottsstadens skola, Fridhemsskolan (för närvarande belägen på Hyllievångsskolan) och Oxievångsskolan. Cirka 1 – 1,5 timmes besök per skola.

Målgrupp? Skolledare, skolbibliotekspersonal

Var vänlig meddela eventuella förhinder snarast möjligt. Om förhinder ej meddelats debiteras skolan 500 kr.

Mötesplats:  

adress:
Rönnbladsgatan 1B, 21216, Malmö