Gå direkt till innehållet
Evenemanget har avslutats.

Fritidshemsdagar

Föreläsare: Axel Hevelius

Försäljningen är stängd eftersom evenemanget har passerat.
  • 2018-04-23
    08:00 - 12:30

Vi är glada att kunna bjuda in er som arbetar på fritidshem i Malmö till fortbildningsträff. Det är fjärde året som det anordnas centrala, gemensamma fortbildningsdagar för fritidshemmen i Malmö. I år har vi Fokus på lågaffektivt bemötande. Vi ser att flera skolor redan idag arbetar med denna metod i sina klassrum och på fritidshemmen och vi ge er som inte gör det en chans att få ta del i vad det innebär och för er som redan arbetar med det idag en chans att höra hur andra arbetar med det och dela med er, kanske lära er mer, av metoden.

Beteendeproblem och konflikter kan ibland hindra arbetet med att stimulera elevernas utveckling och lärande, erbjuda dem en meningsfull fritid, främja allsidiga kontakter och social gemenskap. Genom lågaffektivt bemötande kan du som personal få några verktyg att säkerställa en trygg miljö med goda relationer till eleverna. Vi vet att elever med problemskapande beteenden ofta har svårigheter med att reglera sina affekter och att de problemskapande beteendena ofta inträffar när eleven har en hög affektnivå. Vissa barn har svårare än andra för att skilja mellan den egna och andras affekt. Våra affekter ”smittar”, vilket gör det viktigt att vi skapar en omgivning och ett bemötande som präglas av lugn. Under en halvdag kommer du få ökad kunskap kring det lågaffektiva bemötandet som hjälpmedel för att hantera problemskapande beteende.

Föreläsare under dagen är Axel Hevelius. Dagen är utformad annorlunda i år och deltagarna kommer att få sitta i grupper och dels ta in information i föreläsningsform, men också få mycket tid för gruppdiskussioner och eget arbete.

Om Axel:

Axel Chipumbu Havelius är legitimerad psykolog och arbetar vid Skånes universitetssjukhus samtidigt som han arbetar med handledning och utbildning i bland annat lågaffektivt bemötande. Axel har i flera år intresserat sig för hur det lågaffektiva bemötandet kan göra skillnad i olika verksamheter. Tidigare har Axel arbetat inom områden som skola, habilitering, barn- och ungdomspsykiatri och med behandling av krigs- och tortyrskadade.

Tiden för dagen är 8.00-12.30 (se program nedan).

Plats: Malmö mässan (samma lokal som förra året).

Dagen börjar 8.00-8.20 med registrering

8.20-8.30 hälsas ni välkomna och information om dagen

8.30-10.00 arbetspass 1

10.00 – 10.30 är det fika

10.30-12.00 arbetspass 2

Ca 12.00-12.30 frågestund och avslutning

OBS! Programmet för 23 och 24 april är identiskt – det räcker alltså att anmäla sig till en av dagarna. Glöm ej att fylla i om du har någon allergi eller äter specialkost i samband med att du registrerar dig på pedagog.malmo.se/kalender.

Sista anmälningsdag: 6 april.

Frågor? Kontakta Jörgen Ekberg, jorgen.ekberg@malmo.se, Magnus Jervill, magnus.jervill@malmo.se eller Caroline Palmgren, caroline.palmgren@malmo.se, Pedagogisk Inspiration.

Mötesplats:  

Mötesplatsens nr: 040-631 11 10

Mötesplatsens hemsida:

Adress:
Mässgatan 6, 21532, Malmö

Slumpa en artikel