Gå direkt till innehållet
Evenemanget har avslutats.

Informationsmöte First LEGO League

  • 2018-05-07
    15:00 - 16:00

Nyfiken på FIRST LEGO League? Den 7/5 kl 15-16 ses vi på Pedagogisk Inspiration i Malmö för att berätta mer om tävlingens olika moment, vad som behövs för att delta och vad det finns för stöd för lagledare. Det kommer även finnas tid för att svara på frågor. Träffen är öppen för alla, ej enbart de inom Malmö stad. Välkomna!

 Anmäl dig till informationsmötet här: https://goo.gl/forms/EdBP0LF52tWDysM53
FIRST LEGO League (FLL) är en världsomspännande teknik- och innovationstävling med över en kvarts miljon tävlande elever där tävlingsmomenten varje år utgår från ett nytt tema. I år är temat Into Orbit och kommer att handla om att bo och resa i rymden. Tävlingen vänder sig till barn och ungdomar mellan 10-16 år som tävlar i lag om ca 10 personer.
 
Tävlingen körs i Skåne för andra gången den 10 november, då har lagen förberett sig i åtta veckor. Tävlingen lämpar sig väl för att användas inom undervisning, men även lag från exempelvis fritidsklubbar är välkomna.
 
Tävlingen består av tre delmoment: projekt, teknik och marknadsföring. I första delen ska laget utifrån årets tema definiera ett problem, hitta fakta och därefter presentera en lösning. I teknik- delen får laget i uppgift att bygga och programmera en LEGO Mindstorms-robot som ska lösa uppgifter på en bana. I moment tre ska laget arbeta för att marknadsföra sitt eget lag och det projekt de arbetar med.
 
Varför är FLL viktigt?
* Det ger barn och ungdom positiva upplevelser av att arbeta med teknik och forskning.
* Deltagarna arbetar i lag med problem som inte har tydliga svar, dvs under förhållanden som liknar det som de senare möter i arbetslivet.
* Det är ett sätt för skolan att arbeta med programmering, något som är obligatoriskt från ht18. 
* Tävlingen ger goda möjligheter för skolan att arbeta ämnesövergripande.
 
Mer information hittar du här:
 
Har du frågor? Mejla firstlegoskane@gmail.com

 

Plats: Pedagogisk Inspiration Malmö. Vån 4. Anmälan i receptionen, Rönnblomsgatan 6A.

Slumpa en artikel