Gå direkt till innehållet
Evenemanget har avslutats.

Kom igång med GeoGebra

Skärmbild av geogebra.

Föreläsare: Sandra Johansson

Försäljningen är stängd eftersom evenemanget har passerat.
  • 2019-04-09
    13:00 - 16:00

Hur kan digitala verktyg vara ett stöd i att utveckla elevers lärande i matematik? Undervisar du på högstadiet eller gymnasiet och funderar på hur man tillsammans med eleverna kan arbeta undersökande i matematik med hjälp av digitala verktyg? Då är det här en workshop för dig. 

Workshopen är en introduktion till GeoGebra. Vi kommer gå igenom hur man kan använda färdiga applikationer (Applets) i undervisningen och hur de kan bidra till ett ökat lärande i matematik. Du får lära dig att skapa digitala arbetsblad till dina elever med hjälp av redan färdigt material och samla i en GeoGebrabok.

GeoGebra är ett omfattande program med många olika verktyg och funktioner. Under workshopen kommer vi fokusera på just de dynamiska verktygen, där du får en grund i hur programvaran kan vara en hjälp till att visualisera viktiga matematiska idéer och begrepp, samt hur man kan skapa en egen Applet.

För att få ut det mesta av workshopen ta med dig dator till passet och för att spara tid är det bra (om du inte redan har ett GeoGebrakonto) att du har skapat ett konto på www.geogebra.org inför workshopen. Du behöver inga förkunskaper om programmet för att kunna delta i workshopen.

Under eftermiddagen kommer vi bjuda på fika.

Utebliven närvaro vid anmäld kurs debiteras skolan med 500 kr. För att avboka/överlåta plats till kollega, meddela kursansvarig senast 4/4. Vid förhinder samma dag meddela kursansvarig senast 9/4 kl. 9.00.

Kursansvarig: sandra.johansson1@malmo.se

Anmälan: senast 4/4

Anmäl er i receptionen på Rönnblomsgatan 6A för att få en ”tag” så att ni kan komma in i hisstornet och våra lokaler på våning 4. Workshopen kommer sedan att vara i 40-salen på våning 5.

Mötesplats:  

Adress:
Rönnbladsgatan 6A, 21216, Malmö

Slumpa en artikel