Gå direkt till innehållet
Evenemanget har avslutats.

LEGO Mindstorms (omgång 2 pass 1 av 3)

Lego-robotar står på legobord.

Föreläsare: Henning Petersson, Husieskolan

Försäljningen är stängd eftersom evenemanget har passerat.
  • 2018-04-05
    13:00 - 16:00

Grundskoleförvaltningen i Malmö stad har gjort en satsning inom LEGO Education där samtliga skolor med högstadium har fått en uppsättning på 10 lådor LEGO Mindstorms. Sedan tidigare har en del skolor fått LEGO Mindstorms och kunnat använda dem även på mellanstadiet. Vi kommer under vårterminen 2018 att genomföra ett antal utbildningstillfällen för lärare och fritidspedagoger i hur LEGO Mindstorms kan användas som ett verktyg för lärande. Utbildningen består av tre tillfällen där ni ges möjlighet att utveckla ert arbete med LEGO Mindstorms, testa på att konstruera och programmera robotarna samt få ta del av kollegiala erfarenheter gällande hur LEGO Mindstorms kan användas i skolan utifrån de nya delarna i LGR11 (reviderad 2018).

Ni behöver ta med en dator (PC eller Mac) och ni hittar den senaste programvaran på: https://education.lego.com/en-us/downloads/mindstorms-ev3 

Fortbildningen kommer att hållas av Henning Petersson, IT – pedagog på Husieskolan och Daniel Pamp, IT – pedagog på Pedagogisk Inspiration. För frågor kontakta Daniel Pamp på: daniel.pamp@malmo.se

Antalet deltagare är begränsat till 3 per skola och endast för anställda på Malmö stads kommunala skolor. Ni får gärna höra av er om ni har fler pedagoger som vill delta så gör vi vårt yttersta för att ordna plats.

Utbildningen hålls på Pedagogisk Inspiration våning 4. Ni anmäler er till receptionen på Rönnblomsgatan 6A och får en ”tag” som ni använder för att åka upp i hisstornet till Pedagogisk Inspiration.

Observera att denna anmälan är till både detta pass och de andra passen:

  • 16 april 13:00 – 16:00
  • 24 april 13:00 – 16:00

hälsningar,

Daniel Pamp
IT – Pedagog
Pedagogisk Inspiration
Malmö stad

daniel.pamp@malmo.se

Slumpa en artikel