Gå direkt till innehållet
Evenemanget har avslutats.

LEGO WeDo2.0 (omgång 4 pass 1 av 2)

Legorobot står på legobord.

Föreläsare: Magnus Hemborg, Lorensborgsskolan

Försäljningen är stängd eftersom evenemanget har passerat.
  • 2018-05-16 - 2018-05-30
    13:00 - 16:00

Då det är ett fantastiskt stort intresse anordnar vi en utbildningsomgång till denna termin. Det är samma innehåll som de tre tidigare. 

Grundskoleförvaltningen i Malmö stad har gjort en satsning inom LEGO Education där samtliga skolor med låg- och/eller mellanstadium har fått en uppsättning på 15 lådor LEGO WEDO. Vi kommer under vårterminen 2018 att genomföra ett antal utbildningstillfällen för lärare och fritidspedagoger i hur LEGO WEDO kan användas som ett verktyg för lärande i klassrummet och på fritidshemmet. Utbildningen består av två tillfällen där ni ges möjlighet att bekanta er med LEGO WEDO, testa på att konstruera och programmera robotarna samt få ta del av kollegiala erfarenheter gällande hur LEGO WEDO kan användas ämnesövergripande i skolan utifrån de nya delarna i LGR11 (reviderad 2018).

Ni behöver ta med en dator, Chromebook eller surfplatta och ni hittar den senaste programvaran på: https://education.lego.com/en-us/downloads/wedo-2

Fortbildningen kommer att hållas av Magnus Hemborg, IT – pedagog på Lorensborgsskolan och Daniel Pamp, IT – pedagog på Pedagogisk Inspiration. För frågor kontakta Daniel Pamp på: daniel.pamp@malmo.se

Antalet deltagare är begränsat till 3 per skola och endast för anställda på Malmö stads kommunala skolor. Ni får gärna höra av er om ni har fler pedagoger som vill delta så gör vi vårt yttersta för att ordna plats.

Utbildningen hålls på Pedagogisk Inspiration våning 4. Ni anmäler er till receptionen på Rönnblomsgatan 6A och får en ”tag” som ni använder för att åka upp i hisstornet till Pedagogisk Inspiration.

Observera att denna anmälan är till både detta pass och det andra passet 30 maj 13:00 – 16:00. 

hälsningar,

Daniel Pamp
IT – Pedagog
Pedagogisk Inspiration
Malmö stad

daniel.pamp@malmo.se

Slumpa en artikel